top of page
Αναζήτηση

Τι είδους ενδυματολογική προσωπικότητα είσαι;Πόσες φορές μας έχει τύχει να έχουμε αποκτήσει τα πιο hot κομμάτια της σαιζόν, αλλά όταν τα φορέσαμε να αντιληφθήκαμε ότι δε μας εκφράζουν; Πόσες φορές, στην προσπάθειά μας να συνθέσουμε μία ιδανική γκαρνταρόμπα στα μέτρα μας, κάναμε ατυχείς συνδυασμούς και καθόλου κολακευτικούς για τη δική μας προσωπικότητα; Ακόμα και όταν θαυμάσαμε ένα τέλειο outfit στη βιτρίνα ενός καταστήματος πάνω σε ένα ιδανικών αναλογιών μάνεκεν, δε μας φαινόταν και τόσο ιδανικό μόλις το δοκιμάσαμε;


Άραγε μπορούμε να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που τελικά κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην εικόνα που βλέπουμε και σε αυτό που αντικρίζουμε στον καθρέφτη απέναντί μας;


Το Find My Style είναι εδώ για να σας δώσει τις απαντήσεις


Καθρέφτη καθρεφτάκι μου...


Η εικόνα που βλέπουμε στον καθρέφτη όταν κοιταζόμαστε, δεν αντικατοπτρίζει στα μάτια μας μόνο την εμφάνισή μας, αλλά κυρίως αντανακλά το συναίσθημά μας. Έτσι, εάν είμαστε κουρασμένες, στεναχωρημένες ή αντίθετα ευτυχισμένες, χαρούμενες, το συναίσθημά μας θα εκφραστεί στον καθρέφτη με αποτέλεσμα να απομυθοποιήσει ή να ωραιοποιήσει ένα ρούχο.


Για αυτό το λόγο μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές, που δίνουμε στο Find my Personal style seminar, είναι "Μην ψωνίζετε όταν είστε κουρασμένες ή στεναχωρημένες". Τα ψώνια και η σύνθεση γκαρνταρόμπας πρέπει να γίνονται με καθαρό μυαλό και χωρίς μεγάλη παρόρμηση. Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι θα αγοράσετε αυτά που πραγματικά λείπουν από τη ντουλάπα σας, που σας ταιριάζουν και συνδυάζονται με τα υπόλοιπα είδη σας.


Ταιριάζει με το σωματότυπό μου;


Κάθε είδος που αγοράζουμε, είτε είναι ρούχο είτε αξεσουάρ, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ταιριάζει στο σωματότυπό μας. Πριν από αυτό όμως, πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι ο σωματότυπός μας και τι τον αναδεικνύει. Ανεξάρτητα από το πόσα κιλά είμαστε, ο σωματότυπός μας παραμένει αμετάβλητος. Το μόνο που αλλάζει είναι το νούμερο. Δεν υπάρχει καλός ή κακός σωματότυπος, όμως για κάθε σωματότυπο υπάρχουν tips που τον αναδεικνύουν.Ταιριάζει με την προσωπικότητά μου;


Και τώρα φτάνουμε στο ψητό. Έστω ότι πήγαμε για ψώνια με το σωστό mood. Έστω ότι γνωρίζουμε το σωματότυπό μας. Το ερώτημα "με εκφράζει;" παραμένει. Ανάλογα με την προσωπικότητά μας θα ανακαλύψουμε εάν το ρούχο "το φοράμε" ή "μας φοράει". Είναι σημαντικό μέσα από την εμφάνισή μας να εκφραζουμε το δικό μας εαυτό και να αποπνέουμε το δικό μας "αέρα".


Στο Find my Personal Style seminar ανακαλύπτουμε τη δική μας ενδυματολογική προσωπικότητα και μαθαίνουμε τον τρόπο να ξεχωρίζουμε τα looks που μας ταιριάζουν και μας αναδεικνύουν περισσότερο.


Υπάρχουν επτά διαφορετικές "style personalities". Ωστόσο, επειδή ο καθένας μας είναι διαφορετικός, είναι πιθανό να μην ανήκετε μόνο σε μία. Όμως, είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να αρχίσετε να αναπτύσσετε μία ξεκάθαρη εικόνα και να ανακαλύπτετε το δικό σας προσωπικό στυλ. Πάρτε έμπνευση και συνδυάστε από όλες τις "προσωπικότητες" εκείνα που εκφράζουν εσάς.


Πριν ξεκινήσετε το μίνι κουίζ πιο κάτω σκεφτείτε πώς θα περιγράφατε το στυλ σας και τι είναι σημαντικό για εσάς όταν ντύνεστε. Γράψτε κάποιες χαρακτηριστικές λέξεις και μία σύνοψη για το πώς θέλετε να παρουσιάζεστε προς τα έξω.


1) Ποιος από τους παρακάτω όρους σας περιγράφει καλύτερα;


__A__ Αθλητικό/Sporty

__B__ Κλασσικό/Minimalist

__C__ Δημιουργικό, Σπιρτόζικο

__D__ Φυσικό, Απλό/Natural/Boho

__E__ Ρομαντικό/Elegant

__F__ Sexy/Προκλητικό

__G__ Εκκεντρικό/Dramatic


2) Ποιους συνδυασμούς από τους παρακάτω θα ήταν πιο πιθανό να φορέσετε (βασιστείτε στο συναίσθημα της εικόνας ή και σε είδη που έχετε ήδη στην ντουλάπα σας)
3) Με ποιον ήρωα παραμυθιού ταυτίζεστε περισσότερο από τους παρακάτω;


A Ελαστίνα (Οι Απίθανοι)

B Μαίρη Πόπινς

C Πήτερ Παν/Τίνκερ Μπελ

D Ποκαχόντας

E Σταχτοπούτα

F Τζέσικα Ράμπιτ

G Κρουέλα ντε Βιλ


Αποτελέσματα - Το προσωπικό σας στυλ


Ανατρέξτε στις περιγραφές στυλ παρακάτω, όπου έχετε τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Αυτά θα σας δώσουν ένα σημείο εκκίνησης για να κατανοήσετε καλύτερα το προσωπικό σας στυλ. Συνδυάστε τις πτυχές που ταιριάζουν περισσότερο με εσάς για να διαμορφώσετε τη δική σας στυλιστική προσωπικότητα.


Α - Φυσικό / χαλαρό

Το να νιώθεις άνετα με τα ρούχα σου είναι το πιο σημαντικό για εσένα και η χαλαρή φύση σου, τείνει προς τα πιο casual ρούχα. Οι απλές γραμμές και τα σχέδια είναι οι επιλογές που προτιμάτε περισσότερο σε σχέση με οτιδήποτε άλλο που είναι πολύ πολύπλοκο ή περίεργο. Βασιζόμενη σε αυτήν την ανέμελη στάση, έχετε την τάση να αγοράζετε μόνο εύκολα ρούχα, τύπου "πλύνε-βάλε". Προτιμάτε υφάσματα όπως τζιν, βαμβακερά T-shirts και ελαφριά πλεκτά. Οι επιλογές κοσμημάτων αντικατοπτρίζουν την απλή φύση σας και τείνετε να φοράτε βασικά και ανθεκτικά αξεσουάρ και παπούτσια με πρώτο χαρακτηριστικό την άνεση.


Β - Κλασικό / Παραδοσιακό

Ελκύεστε από τα εκλεπτυσμένα ρούχα και αξεσουάρ, προτιμάτε να επενδύετε σε ποιοτικά υφάσματα και διαχρονικά στιλ αντί να ακολουθείτε τάσεις. Έχετε μια μάλλον επίσημη ντουλάπα και φαίνεστε πάντα κομψές, περιποιημένες και πάντα "στην πένα". Προτιμάτε τα ταιριαστά ρούχα και μία περιποιημένη εμφάνιση και όχι τόσο εκείνα με έντονα χρώματα και εκτυπώσεις. Οι επιλογές κοσμημάτων και αξεσουάρ σας δεν είναι υπερβολικές και συνοδεύουν τα ρούχα σας χωρίς να είναι το επίκεντρο.


C - Καλλιτεχνική / Δημιουργική

Ο τρόπος που σας αρέσει να ντύνεστε είναι καινοτόμος και με ιδιαίτερο στυλ, ενώ δεν επηρεάζεστε υπερβολικά από τις τρέχουσες τάσεις ή τους παραδοσιακούς κανόνες. Χρησιμοποιείτε τις επιλογές που έχετε για να αντικατοπτρίσετε την προσωπικότητά σας και να συνδυάσετε μοναδικά και ενδιαφέροντα ρούχα με ιδιαίτερα αντικείμενα . Διαφορετικά χρώματα, υφές και εκτυπώσεις γεμίζουν την ντουλάπα σας και η συλλογή κοσμημάτων σας είναι έντονη, ενώ τα υποδήματα και τα αξεσουάρ σας είναι συνήθως statement και μοναδικά.


D - Δραματική / Edgy

Το να είστε ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας υπερισχύει της άνεσης για εσάς και είστε πρόθυμες να δώσετε και να φορέσετε τις περισσότερες νέες τάσεις. Αυτό σημαίνει ότι η ντουλάπα σας αποτελείται από πολλά διαφορετικά στυλ και μοναδικά statement κομμάτια. Η εμφάνισή σας είναι εντυπωσιακή και μελετημένη με πρόσθετες λεπτομέρειες που παρέχουν την τελευταία πινελιά στην εμφάνισή σας, είτε πρόκειται για ένα τολμηρό χρώμα στα χείλη είτε για ένα εντυπωσιακό παπούτσι. Συμπληρώνετε τη statement εμφάνιση σας με κοσμήματα και αξεσουάρ σε γυαλιστερά μεταλλικά φινιρίσματα ή τολμηρά κομμάτια τέχνης.


E - Ρομαντικό / θηλυκό

Έχετε ανάλαφρη εμφάνιση και προτιμάτε γενικά σιλουέτες που ρέουν και απαλά χρώματα. Οι επιλογές ρούχων σας είναι χαριτωμένες και ρομαντικές και σας αρέσουν οι γυναικείες λεπτομέρειες, όπως βολάν, πτυχές και δαντέλες. Ακόμα και τα πιο απλά ρούχα σας πιθανότατα θα τα επιλέξετε σε όμορφα χρώματα ή με διακοσμητικές λεπτομέρειες και δεν μπορείτε ποτέ να περάσει απαρατήρητο από εσάς ένα floral print. Οι επιλογές για τα υποδήματα και τα αξεσουάρ σας είναι ρομαντικές και ανάλαφρες με τα ωραία περιδέραια και τις μπαλαρίνες σε πρώτο πλάνο.


F - Προκλητικό / Σέξι

Σας αρέσει να κάνετε είσοδο και προτιμάτε έντονα χρώματα και εκτυπώσεις για να διασφαλίσετε ότι ξεχωρίζετε από το πλήθος. Συνήθως επιδεικνύετε το σώμα σας σε σιλουέτες που σας αγκαλιάζουν και σας αρέσει να συνδυάζετε ένα βαθύ ντεκολτέ με κοντό διαμαντένιο κολιέ. Προτιμάτε να φοράτε τακούνια όποτε μπορείτε και να αξιοποιείτε στο έπακρο την αξεσουάρ ως έναν άλλο τρόπο για να προσθέσετε μυστήριο και φλερτ στην εμφάνισή σας. Πιθανότατα αφιερώνετε πολύ χρόνο και προσπάθεια στην προσωπική περιποίηση, παρέχοντας πάντα στους φίλους σας τις τελευταίες συμβουλές ομορφιάς.


G - Μοντέρνο / κομψό

Βάζετε χρόνο και προσπάθεια στον τρόπο που ντύνεστε, λατρεύετε τα αξεσουάρ, ενώ μερικές φορές ξοδεύετε περισσότερα για τσάντες και παπούτσια από οτιδήποτε άλλο στην ντουλάπα σας. Πιθανότατα έχετε πειραματιστεί με τα περισσότερα βασικά στυλ και ενώ ακολουθείτε τις τάσεις, γενικά ψωνίζετε με προσοχή και δεν θα αγοράσετε μια τάση που δεν συμπληρώνει την υπάρχουσα γκαρνταρόμπα σας. Έχετε την τάση να αποφεύγετε τα φωτεινά χρώματα και αναζητάτε εμφανίσεις με χρωματικούς τόνους στις ίδιες αποχρώσεις (ton sur ton). Οι επιλογές κοσμημάτων αντικατοπτρίζουν αυτήν την minimal προσέγγιση που θέλετε, είτε εστιάζοντας σε ένα statement αξεσουάρ είτε εξισορροπώντας μερικά πιο λεπτεπίλεπτα κομμάτια.


by Findmystyle


386 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page