top of page
Αναζήτηση

Style tips: Ποια χρώματα και συνδυασμοί χρωμάτων σας αδυνατίζουν;


Η καραντίνα και ο χειμώνας ήταν δύσκολες στιγμές για το σώμα μας. Σχεδόν όλοι πήραμε κιλά. Καθώς λοιπόν είμαστε στο κατώφλι του καλοκαιριού, σκεφτόμαστε την οργάνωση της καλοκαιρινής μας γκαρνταρόμπας και τους συνδυασμούς που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να δώσουμε ισορροπία και αρμονία στην εμφάνισή μας.


Ακούμε συχνά ότι το μαύρο χρώμα μας αδυνατίζει ενώ το λευκό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Είναι αραγε αλήθεια; Ποια άλλα χρώματα μας βοηθούν να δείχνουμε πιο αδύνατες και ποια είναι αυτά που μας προσθέτουν έξτρα πόντους και κιλά;


Ο κανόνας είναι ότι τα σκούρα χρώματα αφαιρούν όγκο από κάποιο αντικείμενο, ενώ τα ανοιχτόχρωμα προσθέτουν. Ο κανόνας αυτός ισχύει τόσο στη ζωγραφική όσο και στο styling.


Styling tip:

Εάν έχετε κάποια προβληματική περιοχή (πχ γοφούς ή κοιλιά) ο πιο εύκολος τρόπος για να καμουφλάρεις το πρόβλημα είναι να επιλέξετε χρώματα πιο σκούρα για αυτή την περιοχή σε σχέση με το υπόλοιπο outfit. Και αντίθετα, εάν θέλετε να δώσετε έμφαση σε μια περιοχή, ώστε να δείξει μεγαλύτερη, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε πιο ανοιχτά και ζωντανά χρώματα, τα οποία δίνουν στο σώμα περισσότερο όγκο.


Πώς το εφαρμόζουμε;

Ας υποθέσουμε ότι είστε μία γυναίκα με γεμάτους γοφούς και θέλετε να δείξετε πιο αδύνατες σε αυτό το σημείο. Τι θα κάνετε;


  • Χρησιμοποιήστε σκούρα χρώματα για τα ρούχα από τη μέση και κάτω και ανοιχτά χρώματα για το επάνω μέρος (μαύρο παντελόνι και λευκό τοπ). Αυτό θα δώσει την αρμονία στη γενικότερη εμφάνισή σας, ισορροπώντας το επάνω με το κάτω μέρος σας.




  • Εάν έχετε μεγαλύτερους ώμους και στενότερους γοφούς, πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκούρα χρώματα για το επάνω μέρος και ανοιχτά και ζωηρά για το κάτω (μαύρο τοπ και λευκό παντελόνι) για να δώσετε την αρμονία που χρειάζεται.


  • Εάν ο σωματότυπός σας είναι πιο ορθογώνιος (ώμοι, μέση και γοφοί έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος), πρέπει να δώσετε έμφαση στη μέση σας. Για αυτό το λόγο δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μαύρο ή σκούρο χρώμα που κάνει το σώμα πιο "επίπεδο". Είναι προτιμότερο να φορέσετε κάτι ζωντανό και ανοιχτόχρωμο.


  • Εάν η κοιλιά είναι το μόνο προβληματικό σημείο στο σώμα μας, δώστε έμφαση στα πόδια σας φορώντας χρωματιστά καλσόν και παπούτσια.


  • Εάν θέλετε να δώσετε έμδαση στην ήδη λεπτή σας μέση μπορείτε να φορέσετε σκούρα ζώνη (μαύρη, σκούρο καφέ, καφέ) με ανοιχτόχρωμα ρούχα.

  • Για plus size σιλουέτες προτιμήστε σκουρόχρωμα ρούχα στην εμφάνισή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και ανοιχτά χρώματα, ωστόσο θα φροντίσετε το χρώμα που θα επιλέξετε να το φοράτε από πάνω μέχρι κάτω χωρίς μεγάλες εναλλαγές, ώστε να δώσετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στην τελική σας εικόνα. Συμπληρώστε με αξεσουάρ σε πιο έντονα χρώματα και σχέδια, που θα δώσουν έμφαση και θα ραβήξουν την προσοχή πάνω τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: μην κάνετε το λάθος να φοράτε ρούχα που θα σας καλύπτουν. Δε χρειάζεται να καλυφθείτε, αλλά να ακολουθήσετε τις γραμμές του σώματός σας με ρούχα στο σωστό νούμερο για εσάς. Η εφαρμογή του ρούχου είναι τόσο σημαντική όσο και η ποιότητά του.




368 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page