top of page
Αναζήτηση

Wardrobe styling vs Wardrobe detox όχι μόνο οργάνωση αλλά και στυλ



Κάθε τέτοια εποχή από όταν ήμουν παιδί ήξερα ότι είχε έρθει η ώρα για το ανεβοκατέβασμα των καλοκαιρινών και των χειμερινών.


Στίβες χειμερινών ρούχων έβγαιναν από τις ντουλάπες, και επανατοποθετούνταν είτε σε σακούλες είτε σε κρεμάστρες συνοδευόμενα από τα απαραίτητα σκωροκτόνα για να τα ξαναδούμε τον επόμενο φθινόπωρο, ενώ τα καλοκαιρινά έκαναν την εμφάνισή τους στο κάτω μέρος της ντουλάπας μας έτοιμα να υποδεχτούν το θερμό καλοκαιράκι.


Σήμερα πια, έχοντας λίγο πολύ εντρυφήσει στη μέθοδο Μαρί Κοντό για τη σωστή οργάνωση της γκαρνταρόμπας και βλέποντας αμέτρητες συμβουλές για τη σωστή οργάνωση και ξεκαθάρισμα μίας γκαρνταρόμπας μου γεννήθηκε η απορία: Άραγε αρκεί μόνο το ξεκαθάρισμα και το σωστό δίπλωμα για να βγαίνουμε κάθε μέρα περιποιημένες/οι και κομψές/οί;


Σίγουρα ένα καλό ξεκαθάρισμα και μια σωστή οργάνωση στο χωροταξικό κομμάτι βοηθάει πάρα πολύ για να γνωρίζουμε που βρίσκεται το κάθε τι. Με το στυλ όμως τι γίνεται; Τι πρέπει να πετάξω και τι να κρατήσω; και όσα κρατήσω με ποια κριτήρια θα τα κρατήσω; και ότι μου μείνει πώς θα το συνδυάσω για να έχω τελικά μία ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα;


Σας αφιερώνω τα μυστικά tips του Find my wardrobe styling seminar που ελπίζω να σας βοηθήσουν να βρείτε την άκρη σε μία άψογη και stylish γκαρνταρόμπα:


1. Οργάνωση: Αναγκαίο "κακό"


- Βρες ένα μέρος για κάθε είδος και κράτα τη σταθερή. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξέρεις που βρίσκεται το κάθε τι και εάν σου λείπει κάτι


- Κράτα τα συρτάρια σου οργανωμένα. Έτσι θα αποφύγεις να "χάνεις" πράγματα και να μην ξέρεις πραγματικά τι έχεις.


- Δράσε εργονομικά. Τακτοποίησε και οργάνωσε την ντουλάπα σου ανάλογα με το χώρο που διαθέτει αλλά και τα είδη των ρούχων που έχεις. Αν για παράδειγμα δεν έχεις πολύ χώρο για διπλωμένα ρούχα, ενώ έχεις περισσότερο για κρεμάστρες, δοκίμασε να τα κρεμάσεις ακόμα και τα tshirts. Έτσι θα είναι πάντα σιδερωμένα και στη σωστή φόρμα. Προσοχή! να χρησιμοποιήσεις τις σωστές κρεμάστρες για κάθε ρούχο.


- Κάνε συχνά εκκαθάριση και ανανέωση. Όταν αγοράσεις κάτι καινούριο (βάσει ελλείψεων ή λόγω αντικατάστασης) διώχνε τα παλαιότερα που δε θα φορέσεις πια και μην τα κρατάς στην αποθήκη "για ώρα ανάγκης". Έτσι θα είσαι πάντα ανανεωμένη/ος


2. Styling



Και φτάσαμε στο σημείο που πρέπει να ταιριάξεις τα ρούχα που σου έχουν απομείνει σε ολοκληρωμένα outfits. Να μία αποτελεσματική μέθοδος!


Βάλε σε μία στίβα τα κάτω μέρη (πχ παντελόνια, σορτς, φούστες κλπ) και σε μια άλλη στίβα τα πάνω μέρη (μπλούζες, t-shirts, πουκάμισα κλπ) που αποφάσισες να κρατήσεις.


Ιδανικά, μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη δοκίμαζε ένα προς ένα το κάθε κάτω μέρος και συνδύασε το με ένα από πάνω. Αν σου φαίνεται πολύ χρονοβόρο, τότε στρώσε τα επάνω στο κρεβάτι σου και ταίριαζέ τα ένα προς ένα. Όταν φτάσεις σε μία εμφάνιση που σε ικανοποιεί άρχισε να προσθαφαιρείς τα κατάλληλα αξεσουάρ (πχ παπούτσια, τσάντα, κοσμήματα).


Τέλος, φωτογράφισε το τελικό outfit, ώστε να το έχεις έτοιμο όταν θα το χρειαστείς.


Tip1. Κάνε δοκιμές με όλα σου τα ρούχα και μην κολλάς μόνο με όσα έχεις συνηθίσει να συνδυάζεις. Θα εκπλαγείς από τους πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς που θα προκύψουν.


Tip2. Αξεσουάρ είναι όλα εκτός από τα ρούχα, δηλαδή παπούτσια, ρολόι, κοσμήματα, γυαλιά, φουλάρια, τσάντες, ζώνες και οτιδήποτε άλλο δεν αποτελεί το βασικό ένδυμα


Tip3. Να επενδύεις περισσότερο σε αξεσουάρ και λιγότερο σε ρούχα. Εάν κρατήσεις ένα βασικό καμβά στα ρούχα σου, μπορείς να αλλάξεις το στυλ σου με τα αξεσουάρ ανά πάσα στιγμή. Αυτά είναι που θα δώσουν το statement που θέλεις για το στυλ σου.


Καλή επιτυχία!


by Maria Tsiouni and Find my Style



89 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page