top of page
Αναζήτηση

Πώς θα αποκτήσω στυλ... και θα το διατηρήσω;

Έγινε ενημέρωση: 3 Σεπ 2021


Συχνά αναρωτιόμαστε πώς μπορούμε να αποκτήσουμε στυλ ή πώς μπορούμε να βελτιωθούμε σε αυτό. Για να σας λυθούν οι απορίες σας, αλλά και για να μπορέσετε να είστε πάντα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας πολύτιμα styling tips και μικρά αλλά σημαντικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε στην καθημερινότητά σας.





Πάρτε το απόφαση

Ναι, καλά ακούσατε! το πρώτο βήμα για κάθε νέο ξεκίνημα είναι να το πάρουμε απόφαση και να μείνουμε πιστές στο νέο μας mindset. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να ξεμάθουμε ότι έχουμε ήδη μάθει. Να είμαστε ανοιχτές στον πειραματισμό και να βλέπουμε θετικά την κάθε αλλαγή. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε βήμα βήμα το στόχο μας.


Βήμα βήμα

Κάθε τι καινούριο που επιχειρούμε να το κάνουμε βήμα βήμα. Δε χρειάζεται να πετάξετε όλα σας τα ρούχα και να αγοράσετε καινούρια. Το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε πάλι με την ίδια γκαρντρόμπα. Οι πραγματικές αλλαγές γίνονται αργά αργά γιατί η αλλαγή στο στυλ μας είναι σαν κυνήγι θησαυρού, που ξεδιπλώνεται αργά και μεθοδικά.


Μην πιέζεστε να κάνετε αμέσως την αλλαγή

Εάν δεν είστε τύπος που φοράει χρώματα, είναι λάθος να ξεκινήσετε με μία τολμηρή εμφάνιση όπως το color blocking. Αντί για αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να ενσωματώνετε διάφορα χρώματα στο look σας σε μικρές δόσεις (πχ στα αξεσουάρ, σε κουμπιά, σε τσάντες κλπ) και όσο πιο έτοιμες αισθάνεστε να προχωράτε και σε μεγαλύτερες αλλαγές.



Βεβαιωθείτε ότι νιώθετε καλά μέσα στα ρούχα σας

Ανεξάρτητα από τις τάσεις της μόδας, το πιο σημαντικό είναι να επιλέγετε ρούχα που ταιριάζουν με το σωματότυπό σας και τις αναλογίες σας. Στο ντύσιμο, όπως και στην αρχιτεκτονική όλα είναι θέμα αναλογιών. Δε χρειάζεται να είναι ακριβά τα ρούχα που φοράτε, αλλά να είναι καλής ποιότητας και φροντισμένα προσεκτικά, που προσαρμόζουν άψογα επάνω στο δικό σας μοναδικό σώμα. Ακόμα και μία μικρή μεταποίηση ενός ρούχου, ακόμα και ενός απλού T-shirt, κάνει αποδεδειγμένα μεγάλη διαφορά!



Τι θέλετε να λέει για εσάς η εμφάνισή σας;


Η ερώτηση δεν απευθύνεται μόνο στο περιβάλλον σας, αλλά και σε εσάς τις ίδιες. Ανακαλύψτε τι μηνύματα στέλνετε προς τα έξω αυτή τη στιγμή και τι θα θέλατε να στέλνετε. Πώς θα θέλατε να σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι στην προσωπική σας ζωή ή στον επαγγελματικό σας χώρο; πώς θα θέλατε να αντιλαμβάνεστε εσείς οι ίδιες τον εαυτό σας;


Κάντε το κουφό βατραχάκι

Υπάρχει μία ιστορία που λέγεται "το κουφό βατραχάκι", το οποίο ήθελε να βγει πρώτο σε αγώνες δρόμου ενάντια σε όλα τα ζώα της ζούγκλας. Παρά τις αποδοκιμασίες των υπόλοιπων ζώων, που προσπαθούσαν να το κάμψουν και να το μειώσουν, ώστε να τα παρατήσει, κατάφερε και πέτυχε το στόχο του. Στο τέλος, όλοι ανακάλυψαν ότι ήταν κουφό και έτσι δεν επηρεαζόταν από ότι "άκουγε", γιατί πολύ απλά... δεν άκουγε.

Πιθανότατα, το κοντινό σας περιβάλλον να έχει αντιρρήσεις για το νέο σας εγχείρημα, γιατί μέχρι τώρα σας γνώριζε κάπως αλλιώς και δεν είναι όλοι έτοιμοι για μία αλλαγή. Ακόμα και αν η αλλαγή δεν αφορά τους ίδιους. Προσπαθείστε να είστε προσηλωμένες στο σκοπό σας και σίγουρες για ότι κάνετε.


Tips για το ξεκίνημα:

  • Ξεχωρίστε τα βασικά σας ρούχα (παντελόνι, φούστα, T-shirt, πουκάμισο) και χρησιμοποιήστε τα ως καμβά για να ζωγραφίσετε πάνω τους το δικό σας μοναδικό στυλ προσθέτοντας αξεσουάρ και χρώμα στις δόσεις που "αντέχετε" και νιώθετε άνετα.

  • Αλλάξτε χτένισμα, κούρεμα, χρώμα σε αυτά που σας κολακεύουν σύμφωνα με την επιδερμίδα, το σωματότυπο και την προσωπικότητά σας.

  • Μάθετε πώς να εξισορροπείτε τις αναλογίες του σώματός σας και παίξτε με αυτές προς όφελός σας

  • Παίξτε με τα χρώματα

  • Παίξτε με τις υφές

  • Παίξτε με τα μοτίβα. Τολμήστε να συνδυάσετε διαφορετικά μότίβα που δεν είχατε δοκιμάσει ως τώρα.

  • Προσθέστε αξεσουάρ. Ζώνες, τσάντες, κοσμήματα, καπέλα, ρολόγια, φουλάρια και οτιδήποτε μπαίνει πάνω στο βασικό σας καμβά και δώστε με αυτά το στυλ σας.

  • Επισκεφθείτε έναν προσωπικό στυλίστα


Tips για τη συνέχεια:


Αφού αισθανθείτε σίγουρες με τα βασικά (αναλογίες, σωματότυπος, ιδανικά χρώματα, προσωπικότητα) μπορείτε να αλλάξετε πίστα και να προχωρήσετε σε upgrade του στυλ σας.



  • Παρακολουθήστε τις τάσεις της μόδας και αποκωδικοποιήστε τις

  • Εμπνευστείτε από παντού.

  • Πάρτε ιδέες από celebrities που ταυτίζεστε με το στυλ τους, χωρίς να γίνετε ακριβές αντίγραφό τους. Οι celebrities συνήθως κάνουν εμφανίσεις πολύ ιδιαίτερες και μπορούν να μας δώσουν καλές ιδέες και για το δικό μας στυλ


Το στυλ είναι μία διαρκής διαδικασία αυτοανακάλυψης. Για αυτό μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό, μια που δεν είμαστε πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά εξελισσόμαστε. Αφεθείτε στην ανακάλυψη του εαυτού σας και τολμήστε να σας εκπλήξετε ευχάριστα :)


Καλή επιτυχία


502 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page