top of page
Αναζήτηση

Tips για business “dressing”, πριν τα κάνεις σαλάτα !


Μετά το τέλος της covid εποχής, οι εργαζόμεοι αρχίζουν σταδιακά να επιστρέφουν στις βάσεις τους. Αν και ο χαλαρός τρόπος εναλλακτικής εργασίας μέσα στο σπίτι, άλλαξε τα δεδομένα του dress code, εντούτοις δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον ενδεδειγμένο τρόπο ένδυσης στο γραφείο.


Σίγουρα, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, αλλά κάποιοι γενικοί κανόνες, εάν ακολουθηθούν, μπορεί να κάνουν τη διαφορά στο επαγγελματικό σας προφίλ και στις εντυπώσεις που δίνετε σε προϊσταμένους, συναδέλφους, πελάτες, αλλά και σε εσάς τους ίδιους.


"Corporate styling" for professionals


Ανάλογα με το εργασιακό σας περιβάλλον και τη φύση της εργασίας σας, υπάρχει στην επιχείρηση που εργάζεστε ένα θεσπισμένο ή άγραφο dress code.

Εμείς σας δίνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της κάθε κατηγορίας ντυσίματος για να τις ξεχωρίσετε και να τις εφαρμόσετε ανάλογα με τη δική σας περίπτωση.



Παραδείγματα για ανδρικά στυλ ντυσίματος


Casual

Το casual style είναι το πιο απλό στυλ ντυσίματος. Περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα και (σχεδόν) δεν έχει κανόνες. Συνήθως, προκύπτει από συνδυασμούς άνετων ρούχων όπως τζιν, t-shirt και αθλητικά και ελάχιστα ή καθόλου αξεσουάρ.


Extra tip: Αποφύγετε στο χώρο εργασίας μπλουζάκια με προκλητικές ή προσβλητικές στάμπες και υβριστικά συνθήματα.


Business Casual

Το business casual style είναι το πιο συνηθισμένο στυλ γραφείου. Τα χρώματα είναι ουδέτερα, δηλαδή μπλε, μπεζ, γκρι, χακί ή και μαύρο. Μπορεί να περιλαμβάνει:


- παντελόνια chinos ή υφασμάτινα σε γραμμή κοντά στο σώμα (ούτε κολλητό ούτε φαρδύ)

- πόλο μπλουζάκια

- πουκάμισα από μονόχρωμα έως με μικρό pattern

- σακάκια

- παπούτσια loafers, μοκασίνια, γόβες (έως 7 πόντους), μπότες

- δεν περιλαμβάνονται τζιν αθλητικά και οτιδήποτε casual

- ζώνες και αξεσουάρ καλής ποιότητας που δεν είναι πομπώδη και έντονα


Extra tip: Φροντίστε τα αξεσουάρ, το makeup & το χτένισμά σας να μην είναι ιδιαίτερα εξεζητημένα, αλλά κρατήστε τα σε απλό και κομψό ύφος


Smart Casual

Το Smart Casual ή dressy casual είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός του casual και του business casual σε μια «έξυπνη» εκδοχή. Αποτελεί τον πιο δημιουργικό τρόπο ντυσίματος και δίνει ένα unexpected twist στην εμφάνισή μας. Η επιτυχία του smart casual dressing δεν έγκειται τόσο στο είδος των ενδυμάτων που θα επιλέξετε αλλά στον απροσδόκητο συνδυασμό τους. Έτσιμ έχετε την ευκαιρία να συνδυάσετε κάποια κομμάτια που φαινομενικά "δεν ταιριάζουν" όπως:


- το τζιν σας με ένα πιο επίσημο σακάκι

- υφασμάτινο παντελόνι με sneakers

- επίσημο παντελόνι με γιλέκο και γραβάτα (χωρίς σακάκι)

- φούστα με γιλέκο

- ανδρόγυνο στυλ για τις γυναίκες

- τζιν σε σκούρο χρώμα με ένα επίσημο top για τις γυναίκες


Extra tip1: Φροντίστε όλα σας τα ρούχα να είναι καλοσιδερωμένα και να έχουν σωστή εφαρμογή πάνω στο σώμα σας


Extra tip2: Φροντίστε το ντύσιμο να είναι απλό, κομψό και άψογα συνδυασμένο.


Business & Formal

Το business ντύσιμο δεν έχει καμία σχέση με το casual ντύσιμο. Το business και το formal ντύσιμο είναι πιο πολύπλοκο και πιο εκλεπτυσμένο από το smart casual γιατί περιλαμβάνει κοστούμι, γραβάτα και φόρεμα.


Μπορείτε να φορέσετε ένα «εταιρικό» κουστούμι με γραβάτα, ή αν θέλετε, φαρδύ παντελόνι με πουκάμισο και γραβάτα.

Για τις γυναίκες ένα ανδρόγυνο κουστούμι ή φόρεμα σε ίσια γραμμή, με ξεκάθαρα χαρακτηριστικά χωρίς φανταχτερές λεπτομέρειες θα ήταν ότι πρέπει. Συνδυάστε οπωσδήποτε με γόβες ψηλές έως 7 εκατοστά ή πιο χαμηλές.


Extra tip: Για το συγκεκριμένο dress code, φορέστε ουδέτερα χρώματα όπως blue navy, γκρι, μαύρο ή χρώματα γήινα όπως καφέ και μπεζ.


Παραδείγματα για γυναικεία στυλ ντυσίματος


Σίγουρα, όταν ντυνόμαστε για το γραφείο δε φοράμε μία στολή και μεταμορφωνόμαστε σε έναν άλλο άνθρωπο από ότι είμαστε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την προσωπική μας στυλιστική ταυτότητα, που αναδεικνύει και το μοναδικό μας εαυτό. Και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε σε κάθε επιλογή που θα κάνουμε για το ντύσιμό μας και την εμφάνισή μας γενικά.


by Maria Tsiouni

266 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page