top of page
Αναζήτηση

Ποιο ειναι το μέλλον στη μόδα μετά τον κορονοϊό;


Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ξέσπασε και εξαπλώθηκε η πανδημία και ακόμα αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει το τέλος και πώς θα είναι ο κόσμος μας μετά.


Όσο αφορά τη μόδα, υπάρχει το ερώτημα ποιο θα είναι το μέλλον και τι θα αντικαταστήσει το "comfy look", που αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο 1 στυλ παγκοσμίως;


Η πρόβλεψη των τάσεων της μόδας είναι μία "επιστήμη" που βασίζεται στην ανάλυση πραγματικών δεδομένων. Ας δούμε λοιπόν τι προβλέπεται να γίνει και να φορεθεί, αλλά και ποιες είναι οι "έξυπνες αγορές" του σήμερα.


Σύμφωνα με την Lee Edelkoort, επαγγελματία σύμβουλο μόδας, που ειδικεύεται στην πρόβλεψη μόδας για διάσημους οίκους όπως Prada, Zara και Coca-Cola, θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον της μόδας τις επόμενες δεκαετίες.

Έξυπνες αγορές

Αυτό σημαίνει ότι θα δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στα οικολογικά υλικά και στην ποιότητα του προϊόντος. Τέτοια προϊόντα θα είναι μοναδικά στο είδος τους και όχι μαζικής παραγωγής.


Τα φυσικά χρώματα επανέρχονται

Με αφορμή τις φυσικές βαφές των υφασμάτων (πχ από κρεμμύδια ή από αβοκάντο, που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται ήδη) που θα αποτελέσουν τις μοναδικές βαφές παραγωγής υφασμάτων, θα αλλάξει η αντίληψή μας σχετικά με τα χρώματα. Θα τείνουμε να προτιμούμε συγκρατημένες και μελαγχολικές αποχρώσεις.















Οικολογικά υφάσματα


Τα υφάσματα από τσουκνίδα, φύκια, μανιτάρια και ρίζες βρώμης θα είναι η νέα τάση. Η επιστήμη ήδη εργάζεται σε καινοτόμα υλικά, οπότε είναι θέμα χρόνου να μπορέσουν να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για σκοπούς ύφανσης.





Μόδα που δεν είναι μόδα

Σύμφωνα με την Edelcourt, θα φορεθούν περισσότερο τα ρούχα με περισσότερες και ρεαλιστικότερες χρήσεις, βασισμένα στην καθημερινότητα και την απλότητα. Θα θέλουμε να θυσιάσουμε την αιώνια τάση μας για πρωτοτυπία, στο βωμό της λογικής.


Ρομαντικά φορέματα

Τα ρομαντικά φορέματα θα είναι μία μεγάλη τάση στο μέλλον. Παρά την επιθυμία για γενίκευση στο ντύσιμο και το μη διαχωρισμό φύλου ή περίστασης, η τάση του ρομαντικού φορέματος με Βικτωριανές σιλουέτες θα επικρατήσει. Ο κόσμος θα έχει βαρεθεί το street style και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που ο ρομαντισμός και το ρομαντικό στυλ θα επανέλθει. Βλέποντας την ιστορία της μόδας, θα έλεγε κανείς ότι κάνουμε επανεκκίνηση από όπου πραγματικά ξεκίνησε η μόδα, δηλαδή τη βικτωριανή εποχή. Αυτή τη φορά όμως με νέες ανανεωμένες βάσεις και σύγχρονη ματιά.




Συνεργασίες στη μόδα

Οι οίκοι θα συνεργάζονται για τη δημιουργία κοινών ρούχων και αξεσουάρ.


Διάρκεια ζωής των ρούχων

Η τάση της λογικής κατανάλωσης και του περιορισμού του υπερκαταναλωτισμού, θέτει τις βάσεις για σωστή χρήση των ρούχων, ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Γενικά θα υπάρχει η τάση συναισθηματικής προσκόλλησης σε συγκεκριμένα ρούχα και αξεσουάρ, με αποτέλεσμα την αύξηση της τάσης για διατήρησή τους σε μία κατάσταση που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.


Arts and crafts στα ρούχα

Θα επανέλθει η τάση να βάζουμε τις προσωπικές μας πινελιές στα ρούχα μας με χειροτεχνίες και προσωπική εργασία πάνω σε αυτά.




19 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page