top of page
Αναζήτηση

Τα καλύτερα πανωφόρια του φθινοπώρου για κάθε σωματότυπο


Εάν σκεφτείτε ποιό είναι αυτό το ρούχο που φοράτε κάθε χειμώνα περισσότερο από όλα, θα ανακλύψετε ότι είναι το πανωφόρι. Όμως ποιο πανωφόρι μας κολακεύει περισσότερο ανάλογα με το σωματότυπό μας;

Ας δούμε...













Σωματότυπος "Μήλο"

Αν έχετε γεμάτη κοιλίτσα, μεγάλο στήθος, αλλά αδύνατους γοφούς, πόδια και χέρια, τότε ανήκετε στο σωματότυπο "μήλο".


Σκοπός είναι να μειώσουμε οπτικά την κοιλιά. Για αυτό το λόγο όλα τα κοντά πανωφόρια δεν ενδείκνυνται για σένα. Η ιδανική επιλογή θα ήταν ένα μακρύ πανωφόρι - λεπτού ή μεσαίου πάχους - μέχρι το γόνατο ή ένα μονό παλτό μεσαίου ή μακρύ μήκους.

Διαλέξτε λείες υφές, χωρίς πομπώδη στοιχεία (ρίγες, ύφανση), ειδικά όταν αυτά είναι οριζόντια, διότι αυτά τα στοιχεία θα προσδώσουν οπτικά μεγαλύτερο όγκο στο κέντρο. Οι διαγώνιες ρίγες ή τα στολίδια που στοιχίζονται διαγώνια δείχνουν ένα πιο λεπτεπίλεπτο οπτικό αποτέλεσμα, οπότε προτιμήστε τα. Επιλέξτε πιο σκούρα χρώματα κατά προτίμηση με φερμουάρ.





Σωματότυπος "Κλεψύδρα"


Αν έχετε ισορροπημένη σιλουέτα, λεπτή μέση και ίσου μεγέθους περιφέρεια στήθους με γοφούς, τότε ανήκετε στο σωματότυπο "κλεψύδρα".


Είστε οι τυχερές της υπόθεσης, διότι για αυτό το σωματότυπο, όλα τα πανωφόρια επιτρέπονται και ταιριάζουν - από κοντά μπουφάν με όγκο μέχρι μακριά παλτό.

Ωστόσο, αυτό που θα αναδείκνυε τη γραμμή σας ιδανικά θα ήταν ένα πολύ μακρύ παλτό με ζώνη ή με ελαστική ζώνη στη μέση, αλλά και ένα στενό (όχι κολλητό) μπουφάν με γούνα ή κουκούλα, που να αγκαλιάζει απαλά τη γραμμή του σώματός σας.






Σωματότυπος "τετράγωνο"


Αν έχετε λεπτή σιλουέτα, αλλά δεν έχετε λεπτή μέση, στόχος σας με σωματότυπο "τετράγωνο" είναι να δώσετε έμφαση στο στήθος και στους γοφούς, ώστε να "δημιουργήσετε" μία μέση.


Ένα κοντό bomber jacket θα ήταν τέλειο για εσάς. Θα προσέθετε καμπύλες στη σιλουέτα σας. Επίσης, επιλέξτε μακρύ μπουφάν ανοιχτό από τη μέση και κάτω ή ένα κοντό πανωφόρι σε γραμμή Α. Μπορείτε να επιλέξετε με γούνα στο γιακά ή κουκούλα.




Σωματότυπος "Αχλάδι" ή "Τρίγωνο"


Εάν οι γοφοί σας είναι πιο φαρδείς από τους ώμους σας ανήκετε στο σωματότυπο "Αχλάδι" ή "Τρίγωνο" και στόχος σας είναι να φέρετε μία ισορροπία ανάμεσα στο επάνω και στο κάτω μέρος.

Αξίζει να επενδύσετε σε ένα κοντό bomber jacket, το οποίο θα προσθέσει όγκο στο επάνω μέρος του σώματός σας και έτσι θα ισορροπήσει τη σιλουέτα σας. Μία άλλη επιλογή θα ήταν ένα κανονικό κοντό μπουφάν με μεγάλο γιακά από γούνα. Από τις μακριές επιλογές σας θα ήταν ένα πανωφόρι ανοιχτό από τη μέση και κάτω ή σε γραμμή Α.





Σωματότυπος "Ανάποδο Τρίγωνο"

Στο δικό σας σωματότυπο, οι ώμοι είναι πιο φαρδείς από τους γοφούς σας.

Ένα πανωφόρι σε γραμμή Α (από τους ώμους και κάτω ή από τη μέση και κάτω) οπτικά θα προσέθετε όγκο στους γοφούς και θα ισορροπούσε τους φαρδείς σας ώμους.

Όλα τα πανωφόρια σας θα ήταν ιδανικό να μην έχουν στολισμένους γιακάδες, γούνα ή κουκούλα. Όσο πιο απλό αφήσετε το επάνω μέρος σας τόσο καλύτερα για το σωματότυπό σας.






Σωματότυπος Οβάλ (plus-size)

Έχεις πληθωρική σιλουέτα. Το βάρος σου είναι ίσα κατανεμημένο σε όλο σου το σώμα. Έχεις γεμάτη μέση, στήθος, γοφούς, μπράτσα και πόδια.

Ιδανικά θα πρέπει να αποφύγεις τα μπουφάν και να στραφείς καλύτερα σε ένα παλτό, διότι έχει πιο λεπτή υφή και δε θα προσθέσει όγκο στη σιλουέτα σου. Το παλτό cocoon είναι το καλύτερο πανωφόρι για φέτος το χειμώνα για το δικό σου σωματότυπο. Αποφύγετε τους μεγάλους γιακάδες και τις κουκούλες. Όσο λιγότερες λεπτομέρειες και πτυχώσεις τόσο το καλύτερο για εσάς, μια που θα δείχνετε λεπτότερες.




by findmystyle




398 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page