top of page
Αναζήτηση

Τι κάνει ένας στυλίστας και πόσο κοστίζει;


Τι κάνει άραγε ένας στυλίστας; Ποια είναι η δουλειά του; Τι πρέπει να γνωρίζει; Πόσο πληρώνεται; Γιατί;


Αυτά και άλλα πολλά μικρά και μεγάλα ερωτήματα θα σας λύσει το άρθρο που ακολουθεί.





Ένας επαγγελματίας στυλίστας καλείται πρώτα από όλα να γνωρίζει την ιστορία της μόδας και της τέχνης, να ξεχωρίζει τα είδη των υφασμάτων και τις ποιότητες, να παρακολουθεί εκθέσεις τέχνης, αρχιτεκτονικής και design και παράλληλα να ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο.


Ο στιλίστας είναι υπεύθυνος για να δημιουργεί “στυλ”. Aκούγεται λίγο ασαφές, αλλά ουσιαστικά ο στυλίστας αποφασίζει τι φοράει ένα μοντέλο ή ένα πρόσωπο και ίσως το πιο σημαντικό το ΠΩΣ το φοράει. Η πρόταση του newsbeast.gr είναι η πιο σωστή και περιγράφει ξεκάθαρα τι πραγματικά είναι το επάγγελμα μας “συντονιστές μιας εκπληκτικής τελικής εικόνας, με σωστά ρούχα και σωστό στήσιμο”.


Το επάγγελμα του στυλίστα μπορεί να αναλυθεί σε πολλές κατηγορίες, σε αυτό το άρθρο όμως θα αφήσουμε πίσω τα editorial περιοδικών, την τηλεόραση και τους celebrities και θα επικεντρωθούμε στον personal stylist, δηλαδή στον προσωπικό στυλίστα.


| Ποια είναι η δουλειά του προσωπικού στιλίστα;


Ένας προσωπικός στυλίστας θα δουλέψει μαζί σας σε προσωπικό επίπεδο μόνο με εσάς. Θα αναλύσει τα χρώματά σας, το σωματότυπό σας, ακόμα και το σχήμα του προσώπου σας και θα ανακαλύψει μαζί σας το lifestyle και την προσωπικότητα σας.


Στη συνέχεια, θα σας προτείνει τα ιδανικά σας χρώματα, ενδύματα και αξεσουάρ που ταιριάζουν με το σωματότυπο, τον τρόπο ζωής σας, αλλά κυρίως με την προσωπικότητά σας. Με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτετε και καθορίζετε και εσείς το στυλ σας, δηλαδή τον τρόπο έκφρασής σας. Είναι ένα προσωπικό ταξίδι, όπου ο στιλίστας με τα κατάλληλα εργαλεία σας οδηγεί στην αυτοανακάλυψή σας.


Για ένα ολοκληρωμένο consultation, ο στιλίστας θα δώσει συμβουλές για την οργάνωση της γκαρνταρόμπας σας ή ακόμα θα σας φτιάξει και ο ίδιος τη γκαρνταρόμπα σας, προτείνοντας συνδυασμούς από τα ρούχα και τα αξεσουάρ που ήδη έχετε.


Ακόμα, θα φτιάξει μαζί σας τη λίστα αγορών σας, για στοχευμένες και σωστές αγορές, ενώ μπορεί να σας παρέχει υπηρεσίες personal shopper και να σας συνοδεύσει στα καταστήματα.


| Μπορεί να γίνει online;


Με την τεχνολογία να έχει προχωρήσει τόσο, εννοείται και εξυπακούεται ότι όλες οι υπηρεσίες προσωπικού στιλίστα μπορούν να προσφερθούν και online. Σαφώς, η δια ζώσης συναντήσεις δεν αντικαθίσταται με εκείνες που γίνονται online, μια που η προσωπική επαφή από μόνη της δεν μπορεί να έχει υποκατάστατο. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση οι online υπηρεσίες δεν είναι κατώτερες από τις "δια ζώσης".


Τις υπηρεσίες του Find my Style μπορείτε να τις βρείτε είτε στο χώρο μας, είτε στο δικό σας χώρο είτε και Online. Υπάρχει ευελιξία ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.



| Πόσο κοστίζει;


Ένας στιλίστας μπορεί να χρεώνει είτε με την ώρα, είτε με τη μέρα, είτε με το έργο που αναλαμβάνει. Στην αγορά υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών και υπηρεσιών. Στο Find my Style είμαστε ιδιαίτερα ευέλικτοι. Επειδή μάλιστα δεν απευθυνόμαστε σε celebrities, οι τιμές προσαρμόζονται αναλόγως στον κάθε πελάτη ξεχωριστά.


Υπάρχουν διάφορα πακέτα. Είτε με την ώρα, όταν πρόκειται για μεμονωμένες υπηρεσίες. Είτε με τη μέρα κυρίως για wardrobe planning που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με το εύρος της οργάνωσης που απαιτείται. Είτε με το έργο που αναλαμβάνουμε να φέρουμε εις πέρας, όπως ας πούμε μία φωτογράφηση, styling για μία ιδιαίτερη περίσταση ή το νυφικό styling. Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης έρχεται σε πρώτη μοίρα.


| Γιατί οι τιμές ποικίλουν;


Εάν αναλύσουμε κάθε μία υπηρεσία που προσφέρει ένας στυλίστας, θα καταλάβουμε ότι από πίσω κρύβεται αρκετή εργασία και έρευνα που γίνεται αποκλειστικά για κάθε πελάτη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία διαδικασία υψηλής ραπτικής κατά παραγγελία.


Για παράδειγμα, για το personal shopping ο στιλίστας θα έχει ήδη κάνει την έρευνά του, θα έχει έρθει σε επαφή με καταστήματα, προκειμένου να σας προτείνει τις κατάλληλες για εσάς αγορές, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Ακόμα και για το personal styling, ο στιλίστας προσαρμόζεται στον κάθε πελάτη. Για να προτείνει πραγματικά φρέσκιες και μοδάτες ιδέες συνδυασμών και outfits, έχει προηγηθεί επιπλέον έρευνα μέσα στα πλαίσια του στυλ του πελάτη.


Και κάτι τελευταίο: Για να αποφασίσουμε να προσλάβουμε έναν προσωπικό στιλίστα σίγουρα το τελευταίο που θέλουμε είναι να μας δώσει 10 outfits που θα βρίσκαμε και μόνοι μας στο google. Αυτό που θα έχει προστιθέμενη αξία στη δουλειά ενός επαγγελματία στιλίστα είναι ότι δε θα τον ξαναχρειαστούμε για τα ίδια θέματα. Γιατί θα μας έχει ήδη μάθει να φτιάχνουμε μόνοι μας την τέλεια εικόνα μας.


by Findmystyle

7.039 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page